Ostsee-Rallye 2015

Torsdag 3. september drog Kristian & Rune mod Tyskland, hvor de skulle deltage i Ostsee-Rallye - Et rally som Rally Team Vestfyn har deltaget i 3 gange tidligere.
Løbet talte i år til den europæiske Volvo Original Cup - North West Euro Cup, og der var i alt 6 VOC-mandskaber tilmeldt.

Fredag morgen var der licenskontrol efterfulgt af notekørsel hele dagen. Løbsledelsen havde fundet 6 gode prøver, hvoraf de 5 var kendt terræn for det fynske team.
Efter endt notekørsel, var service-teamet Gert & Thomas nået til Grömitz med rallybilen, så teamet kunne komme i gennem den obligatoriske "Teknisk kontrol", hvilket forløb uden problemer.

Lørdag morgen skinnede solen flot, men sorte skyer trak hurtigt ind over området, så teamet valgte de blødeste dæk som reglementet tillader.
Ca. halvvejs inde på den første hastighedsprøve skifter underlaget til grus, hvor der er mange store sten i - dette resulterer i en punktering og et tidstab på ca. 1 min. til de øvrige VOC'er.
På løbets anden hastighedsprøve, var der atter god fart i bilen, så teamet kunne køre op med de andre i klassen.

Hele dagen i gennem skiftede vejret mellem sol og regn, hvilket gjorde det særligt krævende denne dag.

På vejen mod dagens sidste to prøver opstod en el-fejl, hvorefter der var lav ladespænding. Så nu gjaldt det om at spare på strømmen. Rune fik et par gange held til at få bilen til at lade igen, men kun for en kort periode.
Den sidste prøve blev kørt i let tusmørke, men da det var usikkert hvor meget strøm vi havde, så blev der kørt med kun positionslys.

Teamet klarede at komme hele vejen til mål, dog uden sejr, men en 3. plads i NWEC blev det dog til.

Vinder blev svenske Tom Kristensson i Volvo 940, som samtidigt også vinder mesterskabet i NWEC 2015!

Næste løb bliver Sydjysk Rally omkring Billund & Give den 26. september.

Anderup El Rally

Lørdag 6. juni var hele Rally Team Vestfyn klar til at vise flaget på hjemmebane. Kongelig Dansk Automobil Klub Sport Fyn, havde fundet nogle rigtig fine og krævende prøver - prøver som Rune kendte særdeles godt, hvorfor målsætningen også en klassesejr. Løbet talte også til Volvo Original Cup, men da Rally Team Vestfyn var eneste tilmeldte VOC-mandskab, så gjaldt det om at vise VOC-flaget i det øvrige felt. Rune og Kristian var tændte fra start, hvilket kom til udtryk på den første hastighedsprøve "Gerupskov" - her kørte den generelt 28. hurtigste tid af de 62 biler, som kom igennem prøven, og det var 10 sek. hurtigere end det næste mandskab i klassen.

Teamet fortsatte det høje tempo gennem hele løbet, hvor de sluttede med en klassesejr og en placering som nr. 27 generelt, hvilket de var fuldt tilfredse med.

Foto: Allan Post

Sæsonstart 2015

Lørdag 25. april stillede teamet til start i Rally Sønderjylland. Løbet var tællende til DM i rally og til Minirally Syd. Løbet var egentlig tænkt som opvarmning til årets Volvo Original Cup, men teamts plan var nu at lave et godt resultat i de andre mesterskaber også.

Første prøve blev også kørt i et højt og fejlfrit tempo, og tiden viste da også, at teamet havde kørt næsthurtigst i klassen. Men på startlinien på prøve 2 sluttede dagen -venstre trækaksel knækkede, og så var det løb slut. Det var et ærgeligt mandskab, som kunne vende næsen mod Fyn, men det er de knubs rally også giver.

Se video fra løbet her


Lørdag 16. maj var teamet så klar igen, denne gang til Rally Roskilde - Nu med nye trækaksler, som blev testet to dage forinden, da der blev kørt klubmesterskab på Fyn, hvor Rune & frue kørte en 6. plads hjem.

Rallyet i Roskilde bød på tre prøver, hvoraf den ene forgik i et lille industrikvarter - de to andre prøver var reelle landevejsprøver. Løbet var første afdeling af Volvo Original Cup DK, så målsætningen var klar - kun en sejr tæller!

På første prøve satte vi dog 1 sek. til, men på prøve 2 snuppede vi 4 sek. tilbage. Herefter forsvandt vores nærmeste konkurrent i VOC-sammenhæng, idet de mistede olietrykket på motoren.
I stedet gik vi på jagt i det øvrige felt, men på vej til servicepausen forsvandt belægningen på bremserne. Heldigvis havde vi reserveklodser med, som servicefolkene kunne skifte i pausen. Reserveklodserne var af et andet materiale, hvorfor vi valgte at sætte farten en smule ned.

Resultatet af Rally Roskilde blev en samlet sejr i VOC-DK, samt en andenplads i klassen for grp. E biler.

Næste løb bliver 6. juni, hvor der køres 58 km hastigheds prøver til Anderup El Rally på Fyn.


Foto: Allan Post

Fynboer i krævende tysk rally!

Torsdag 5. september var Rally Team Vestfyn pakket og klar, til at drage mod Tyskland, hvor de skulle deltage i ADAC Ostsee Rallye 2013, som bl.a. var tællende til den europæiske Volvo Original Cup. Rune og Kristian kørte torsdag aften, så de var klar til notekørsel fredag morgen.

Hele fredag gik med notekørsel, og først på aftenen dukkede servicefolkene op med rallybilen. Teknisk kontrol foregik fredag aften, og teamets Volvo 850 kom i gennem kontrollen uden problemer.

Lørdag morgen stod den så for alvor på motorløb – 2 gennemgående og 4 rundbane-prøver, som hver skulle køres to gange. Formiddagens prøver blev kørt i et fornuftigt tempo, dog var dæktrykket sat rigeligt lavt i forhold til, at temperaturen denne dag lå på omkring 24º C, så fordækkene begyndte at smelte på den ene prøve, hvor der var mange snævre kurver.

I servicepausen blev dæktrykket justeret, så det passede til forholdene, og så var vi ellers klar til en gentagelse af formiddagens tre prøver. Kablet blev strammet en tand ekstra, så tiderne kunne forbedres med nogle få sekunder. Gentagelsen af de tre prøver blev kørt stort set fejlfrit.

Efter endnu en servicepause stod den på tre nye prøver – heriblandt den næsten 20 km lange og legendariske Putlos, som køres i et militært øvelsesområde. Prøverne blev gennemført i et højt tempo, men der blev samtidigt kørt med hovedet, da det er krævende prøver, hvor underlaget hele tiden skifter, hvilket betyder, at der ikke er langt fra succés til fiasko.

Da dagens tre sidste prøver skulle køres, var mørket faldet på, og det betød, at der måtte monteres ekstra lys på bilen, så vi ikke satte alt for meget tid til. Det var efterhånden en del år siden Rune sidst havde kørt i mørke, men de ekstra lygter giver et godt lys, så der blev stadig holdt et højt tempo.

Kl. 21.45 kunne Rune og Kristian køre over målrampen, og det var på en placering som nr. 4 ud af de 10 startende Volvo Original Cup biler samt en generel placering som nr. 45 ud af 97 startende – et resultat som man var ganske godt tilfreds med i teamet.

Næste løb bliver DM-finalen, som køres i Herning, og her går teamet efter en sejr i VOC-klassen.

Se fotos her
Se onboardfilm fra prøve 3 her
Se resultatlisten her

Anderledes satsning!

Der har været stille hos Rally Team Vestfyn henover sommeren. Sidste egentlige løb, der blev kørt var BCA minirally i Vejle i starten af maj. Her kørte teamets Volvo 850 med Rune Pedersen og Kristian Flensbak, en VOC-sejr hjem samt en 3. plads i GRP. E.
Der skulle så i følge VOC-kalenderen ha' været kørt to løb henover sommeren, men disse blev desværre aflyst af de arrangerende klubber, da de ikke kunne få kabalen til at gå op.

Hvad så nu?
Jo, det vestfynske rallyteam har max point i Volvo Original Cuppen - derfor satser teamet på at køre Ostsee Rallye i Tyskland den 5. - 6. september, som er tællende til den europæiske Volvo Original Cup - West Euro Cup. Teamet var sidste år ligeledes i Tyskland og køre Ostsee Rallye, hvor de prøvede at bide skeer med de bedste Volvokørere i Europa, og det var så stor en oplevelse, at teamet satser på at gentage succésen - Ostsee Rallye byder bl.a. på den ca. 20 km lange legendariske hastighedsprøve 'Puttlos', der køres i et stort militært øvelsesområde.

Samme dag som Ostsee Rallye afvikles, køres der en afdeling af den danske VOC-serie, men Rune håber og tror på, at han og resten af teamet kan indhente det tabte, når der køres finale i Herning 25. - 26. oktober.

Se mere på HER

Rune P

Servicepladsen Ostsee-Rallye 2012 - Foto: Michael Nielsen

Anderup El Minirally - Sejr som målsætning!

Lørdag 13. april kørtes første afdeling af Volvo Original Cup DK. Det var Kongelig Dansk Automobil Klub Sport Fyn, som denne dag arrangerede minirally. Klubben havde fundet 3 prøver af høj kvalitet, som skulle gennemkøres 2 gange – primært asfaltstrækninger, men der var ca. 10 % grus på den ene prøve.

 

Rally Team Vestfyns Volvo 850 voc med Rune Pedersen bag rattet, var til start – denne gang havde han fået Peter Egholm, Kirke Hyllinge med som 2. kører.

 

Rune, som har et ganske godt lokalkendskab, havde målsætningen klar fra start – ”hvis ellers teknikken ikke svigter og vi bliver på vejen, ja så skal vi vinde denne afdeling af VOC-DK” udtalte Rune.

Rune & Peter gav den gas fra start – hurtigste mandskab i VOC, næst hurtigste GRP. E bil og en placering som nr. 27 generelt af de 49 mandskaber, som kom gennem prøve 1.

På prøve 2 blev kablet ligeledes holdt stramt – igen hurtigste VOC-mandskab og teamet rykkede op som nr. 23 generelt. Desværre udgik den nærmeste konkurrent i VOC, så herefter gik jagten i klassen for GRP. E biler. Efter prøve 3 var det tid til servicepause – servicefolkene havde 30 min. til at gå bilen efter, men heldigvis var der ikke de store problemer, så det blev til et grundigt eftersyn. Rune & Peter gennemgik resultaterne, og kunne konstatere, at de havde et komfortabelt forspring i VOC – til gengæld var de rykket ned på 4. pladsen i GRP. E og var nr. 24 generelt.

 

Dagens tre sidste prøver blev også kørt i et højt tempo, og det var uden nævneværdige problemer. Bilen fungerede rigtigt godt og samarbejdet mellem Rune & Peter virkede også rigtigt godt..

Inden dagens sidste hastighedsprøve lå teamet på en tredjeplads i GRP. E og som nr. 22 generelt, men på den sidste hastighedsprøve, lykkedes det for to konkurrenter at være hurtigere end Volvoen.

Slutresultatet blev en overlegen sejr i Volvo Original Cup DK med hele 2 min og 50 sek. til nærmeste konkurrent. I GRP. E blev det til en 5. plads, men med blot 0,6 sek. til tredjepladsen. Teamet slutter på en generel 24. plads af de 38 biler, som kom i mål.

 

Næste løb bliver BCA Minirally i Vejle den 4. maj 2013

Rune P

Foto: Finn Bojer

Sæsonen er slut!

Årets sidste løb er kørt, hvilket blev en blandet fornøjelse.

Lørdag 27. oktober kørtes Grue Minirally i Vejen. Løbet var sidste afdeling af årets Volvo Original Cup. Og da teamets Volvo 850 først var klar midt på sæsonen, så havde vi ikke de store chancer for en topplacering i årets mesterskab. Der var dog en teoretisk mulighed for at slutte på en andenplads, men det krævede så, at andre skulle udgå.

 

Dagen startede godt – hurtigste tid på prøve 1, så var vi da i gang. Føringen holdt dog kun til midt på prøve 2, hvor ham bag rattet ikke fulgte 2. kørerens noter, hvilket førte til, at vi kørte en omgang for meget – tidstabet blev 2:27 min. til det hurtigste mandskab, SURT!

 

Nu var der så kun at håbe på, at vores konkurrenter skulle få problemer.

Kablet blev holdt stramt på de efterfølgende 4 prøver, hvor vi var hurtigst på de 3 af prøverne.

De tre andre VOC-mandskaber fik dog ikke problemer, så vi måtte tage til takke med 4. pladsen på dagen, 2:28 min efter det vindende mandskab, dog havde vi kørt 1:40 min ind på hhv. 2. & 3. pladsen, så farten var god nok :-)

 

Rally Team Vestfyn kan se tilbage på sæsonen 2013 som en god ”Test-sæson”. Teamets Volvo 850 voc, har gennemført alle de løb, den er stillet til start i. Samarbejdet mellem Mette Jensen og Rune Pedersen er forløbet ganske godt – tiderne blev også bedre og bedre efterhånden som de lærte hinanden at kende. Og så har 1. kører Rune Pedersen lært at køre forhjulstræk – noget han ikke tidligere har gjort i rally-regi.

 

Årets resultat blev en 4. plads i VOC.

Dette var et indkørings-år med den nye bil. I løbet af året er farten steget, og diverse småfejl og børnesygdomme er løst, så vi glæder os MEGET til den nye sæson, hvor målsætningen er en SEJR!

Se film med Rune og Mette her

 

For Gert Lyngsø og Finn Emborgs vedkommende blev løbet i Vejen også en blandet fornøjelse. Deres Toyota Yaris kan ikke helt være med, på de hurtige prøver. Gert lavede en enkelt kørefejl på en prøve, som kostede 15 – 20 sek., så i det samlede regnskab endte de på en 6. plads – ikke helt det de kom efter. Dog havde de ikke de store chancer, for at slutte på podiet i årets mesterskab, så skaden var ikke så stor.

 

Gert og Finn startede ellers sæsonen godt, men da de udgik af et løb midt på sæsonen var chancen for at vinde mesterskabet reelt væk.

 

Gert har nu kørt 3 sæsoner i den lille Toyota Yaris, som må siges at være driftsikker.

Nu kunne Gert godt tænke sig at prøve noget andet, hvorfor han har sat bilen til salg!

 

Hvad der så skal ske – Ja det må tiden vise :-)

 

Rally Team Vestfyn vil takke teamets sponsorer mange gange, for støtten i 2012!

Vi håber vi ses igen i 2013.

Foreløbig kalender kan ses her

 

Rune P

Foto: Finn Bojer

Shell Minirally

Lørdag 29. september kørtes Shell Minirally omkring byen Støvring. Motorsport Nordjylland havde fundet tre hurtige prøver, så det var med at holde kablet stramt fra start af.
Rally Team Vestfyn stillede med to biler - Gert Lyngsø Hansen og Bent Sommer Andersen i Toyota Yaris, samt Rune Pedersen og Mette Jensen i Volvo 850.

Gert og Bent gav den gas fra første meter, og efterhånden som dagen skred frem, så fungerede samarbejdet bedre og bedre. De kørte et totalt fejlfrit løb, hvor der undervejs blev prøvet grænser - dog uden buler eller nogen form for botanisering.
Da dagen var omme kunne de glade køre mod Fyn med en andenplads i rygsækken.

For teamets andet hold gik det noget anderledes. Rune og Mette satte også et godt tempo fra første meter, men med ca. 2 km til mål på løbets anden prøve sætter koblingen sig fast, hvilket gør, at der ingen gear er. Teamet får udbedret fejlen inde på prøven, men med et størrere tidstab til følge. Resten af dagen køres med en defekt slavecylinder, hvilket betyder, at bilen må "humpes" i gang på starteren, ved start på de resterende prøver.
Teamet slutter absolut sidst i klassen, men får dog vigtige point med til det samlede mesterskab.

Næste løb bliver finalen i Minirally, som køres i Vejen lørdag 27. oktober

Rune P

Fotos af Toyota Yaris her

Fotos af Volvo 850 her 

Foto: Finn Bojer

Minirally i Kalundborg

Lørdag 22. september afviklede Kalundborg og omegns motorklub minirally. Rally Team Vestfyn havde en enkelt bil til start - det var teamets Volvo 850 voc, med Rune Pedersen bag rattet, som denne dag havde Gert Lyngsø i højresædet.
Det var nogle spændende prøver, der var var fundet frem - en enkelt var der ikke så meget udfordring i, men til gengæld kunne Volvoen få lov at strække ben på denne prøve.
Efter de første to prøver lå vi på en andenplads blandt de deltagende Volvo Original Cup-biler med 7 sek op til den førende bil, og 7 sek. til tredjepladsen.
Efter de to næste prøver havde vi desværre tabt yderligere 5 sek. til den førende bil, dog havde vi også taget yderligere tid fra tredjepladsen, så vi lå solidt på andenpladsen - det var nu tid til servicepause.
Servicefolkene gik straks i gang med at servicere bilen, så den kunne blive klar til de sidste fire prøver - bedst som pausen var ved at være slut og bilen klar igen, fik vi meddelelsen om, at et konkurrerende mandskab havde haft en alvorlig afkørsel, så resten af løbet blev stoppet.

Efter en tre kvarters tid blev der indkaldt til infomøde, hvor sidste nyt om hændelsen blev fremlagt - både kører og 2. kører var fløjet til Rigshospitalet med alvorlige skader. I skrivende stund er de heldigvis meldt uden for livsfare.
Ulykken kommer blot 2 uger efter en lignende ulykke ved et minirally i Gråsten.

Vore tanker går til Kasper og Karsten - vi ønsker jer RIGTIG GOD BEDRING.

Rune P

Foto: Michael Nielsen

Ostsee-Rallye

Lørdag 8. september kørtes Ostsee-Rallye, som havde rallycentrum i badebyen Grömitz, der ligger ud til Østersøen.

Rally Team Vestfyn drog afsted sent torsdag aften, så de fredag morgen kunne være klar til notekørsel – denne gang var det Mette Jensen fra Holbæk, som skulle indtage højresædet i teamets Volvo 850 voc ved siden af Rune, og servere de vigtige sikkerhedsnoter. Teamets Toyota Yaris med Gert Lyngsø og Finn Emborg, var også klar. 

Som sagt så gjort – hele fredagen blev brugt på at få alle detaljer om afstande, toppe og sving skrevet ned på papir, så der kunne gives fuld gas fra første meter. Sent fredag aften ankom servicefolkene med rallybilen – så var vi for alvor klar.
Teamet havde lavet en aftale med fotograf Claus Boch fra Rallyspeed.dk om, at han var med for at filme teamet dernede.

Teamet var bl.a. taget til Grömitz, da løbet var tællende til den europæiske Volvo Original Cup, og derfor skulle der prøves kræfter med de allerbedste. Gert & Finn deltog i løbet sidste år, og der var ingen tvivl om, at det løb måtte køres igen.

 

Efter de første tre prøver, var det tid til første servicepause – her kunne vi konstatere, at teamets Volvo 850 lå på andenpladsen i klassen, hvilket var tilfredsstillende. Teamet var dog i tæt kamp med mandskabet på tredjepladsen. Mens teamets Toyota Yaris lå 9'er. 

Efter de tre næste prøver, var Rune & Mette desværre rykket ned på tredjepladsen, men blot 10 sek. efter andenpladsen. Gert & Finn var rykket op på ottendepladsen - 6 sek. efter nr. 7.

De tre næste prøver bød bl.a. på en meget hurtig og meget lang (20 km) hastighedsprøve, hvilket vi mente kunne være til vores fordel. Skæbnen ville desværre, at Volvoen på netop denne prøve punkterer med 5 km til mål – Rune & Mette var nødsaget til at stoppe og skifte hjul, hvilket gav et tidstab på næsten 6 min. Løbet var nu kørt – der skulle mere end almindeligt held til at få temaet tilbage i kampen. I mellemtiden var Gert & Finn rykket yderligere op - de var nu sekser. 

På dagens sidste tre prøver gav teamet alt, hvad de havde i sig, men desværre var det ikke nok. Rally Team Vestfyns Volvo 850 slutter på tredjepladsen i klassen, med 1,5 min. op til andenpladsen. Mattias Olsson og Patrick Barth fra Sverige vinder klassen – de kunne samtidigt kåres som årets Europamestre i Volvo Original Cup.

Alt i alt var teamet ganske tilfreds med dagens resultat - Samarbejdet i bilen mellem Mette og Rune fungerede så godt, at de har aftalt at køre sammen resten af sæsonen.

 

Teamets anden bil – Toyota Yaris med Gert Lyngsø og Finn Emborg, kørte også rigtig hurtigt til sidst – de slutter på en fjerdeplads i deres klasse.


Desværre skete der samtidigt i Danmark en alvorlig ulykke ifm. Gråsten Minirally - Vores tanker går til Thomas og Kedde i denne svære tid.
 

Næste løb bliver Kalundborg Minirally den 22. september 2012

Læs Claus Bochs blog her


Se video med Rune & Mette her
Se video med Gert & Finn her

 

 

Rune P

Foto: Claus Boch - Rallyspeed.dk

Faxe Minirally

Søndag 26. august afviklede Køge, Faxe og Stevns motorklubber minirally omkring Faxe. Det var nogle rigtig fine prøver, de havde fundet.
Rally Team Vestfyns Volvo 850 med Rune Pedersen og Søren Andersen, var til start.
Dagen startede lidt hektisk, da servostyringen var blevet godt og grundig utæt - det var dog ikke værre end, at det kunne løses.
Det var kun andet løb i den nye Volvo, og det var første reelle rally for Rune i lang tid, så noterne skulle lige ind under huden igen. Rune fik dog ret hurtigt vænnet sig til at lytte noter - når man har en erfaren 2. kører som Søren Andersen i højresædet, så er det en smal sag.
Dagen forløb uden problemer, og farten steg efterhånden som kilometrene blev kørt.
I mål kunne teamet indtage 2. pladsen i Volvo Original Cup, med 45 sek. op til Jens Møibæk.
Teamet havde inden ralliet konstateret, at motoren mangler ca. 20 hk i effekt, og fejlen er lokaliseret til softwaren i styreboksene - i skrivende stund er der frisk software på vej til Vestfyn, så Rune lover, at vi kommer stærkt tilbage.

Næste rally for teamet bliver Ostsee-Rallye i Tyskland, som køres 7. - 8. september. Her har Rune fået Mette Jensen fra Holbæk med i højresædet.
Teamets Toyota Yaris med Gert Lyngsø og Finn Emborg deltager ligeledes i Ostsee-Rallye.

Foto: Alex Rasmussen

NCC Rallysprint

Lørdag 14. juli 2012 blev der kørt rallysprint i Gammelrand grusgrav nær Kalundborg. 3 fynske hold havde taget turen til Sjælland - heriblandt to hold fra Rally Team Vestfyn. Gert Lyngsø & Finn Emborg i Toyota Yaris samt Rune Pedersen & Jannie Møller Jørgensen i Volvo 850 voc.
Solen skinnede flot fra morgenstunden af, men tunge sorte skyer truede i det fjerne. Og netop som sprintet blev skudt i gang, åbnede himlen for sluserne! Efter ca. en times skybrud kunne solen atter skinne på rallybiler og tilskuere.
Gert & Finn gik straks på jagt blandt konkurrenterne på den våde og krævende hastighedsprøve, mens Rune & Jannie tog det mere stille - deres Volvo 850 er helt nybygget, så bilen og farten skulle arbejdes ind under huden, inden der for alvor skulle gives gas.
Da dagen var omme kunne Gert & Finn modtage pokalerne for 4. pladsen i deres klasse, hvilket var et godkendt resultat.
Rune & Jannie koncentrerede sig udelukkende om at teste bilen hele dagen, så først da dagen var omme kiggede de på tider og resultat, hvilket rakte til en 7. plads blandt de 8 deltagende VOC-biler.
"Jeg er ganske godt tilfreds med dagens test" udtaler Rune, og fortsætter "undervogn og bremser fungerer ganske godt, mens standard-gearkassen er rigeligt høj-gearet".

Næste løb bliver formentlig miniralliet i Køge den 26. august.
Og så har både Gert og Rune planer om at køre Ostsee Rallye i Tyskland 7. - 8. september.

Fotos af Toyota Yaris her

Fotos af Volvo 850 her

Gert og Finn med pokaler

Makkerpar gør comeback!!

Når det traditionsrige NCC Rallysprint i Nyrand grusgrav køres lørdag 14. juli, så bliver det med vestfynsk deltagelse.
Efter 2½ års pause fra rallyscenen vender Rune Pedersen tilbage i en nybygget Volvo 850 i voc-trim. Sidst Rune sad bag rattet i en rallybil, var ved miniralliet i Slagelse i november 2009, hvor han og makkeren Jannie Møller Jørgensen havde en voldsom afkørsel, som satte en stopper for videre deltagelse i deres Volvo 242.
Makkerparret fra 2009 har valgt at rejse sig ved det "træ" de faldt ved, så derfor stiller de sammen op ved NCC Rallysprint.
Mens Rune helt har holdt pause, mens bilbyggeriet har stået på, så har Jannie de senere år kørt sammen med rallytalentet Tim Fraas.

"Jeg har ikke ingen store forventninger om resultatet", udtaler Rune - "jeg skal ganske enkelt lære bilen at kende, og så skal jeg have farten ind på kroppen igen".

Teamets Toyota Yaris med Gert Lyngsø og Finn Emborg stiller ligeledes op, ved NCC Rallysprint.

Se billeder her

Teamets nye Volvo 850 sponsoreres af GeMa Tuning, DanGlas Odense, Vestfyns Bank, Jan Andersen Skilte og Reklamer & Yokohama

Minirally i Haderslev

Lørdag 2. juni kørtes der Minirally i Haderslev. Rally Team Vestfyns Toyota Yaris med Gert Lyngsø og Finn Emborg var til start denne dag.
Gert har siden han købte Yarisen kørt på semi-racing dæk i form af Yokohamas Advan A048, men nu ville Gert prøve at køre på rigtige racingdæk. Gert havde købt nogle Hankook-slicks som for første gang skulle testes, i Haderslev.
På de første prøver skulle Gert lige føle sig frem, men som prøverne skred frem pressede Gert dækkene mere og mere - og de havde bid!
Men desværre slap dækkene bidet på prøve 5. Det var nok ikke dækkenes skyld, men en kombination af høj fart og kørsel lidt udenfor sporet, sendte Yarisen i grøften. Det så voldsomt ud, men skaderne er minimale - desværre sad bilen godt fast i grøften, så Gert og Finn fik først bilen på vejen, da en traktor kom til hjælp, men da var løbet slut - ærgeligt!

Se billeder her

Se onboard-optagelse af afkørslen her

Rune P

Suzuki Minirally - Yaris på to hjul!!

Lørdag 28. april kørtes anden afdeling af Minirally Syd. Løbet blev afviklet med hovedkvarter i Billund, og hastighedsprøverne på vejene omkring Billund.
Rally Team Vestfyns Toyota Yaris med Gert Lyngsø og Finn Emborg var til start.
Gert havde bestilt en stak nye dæk fra Hankook - de nåede desværre ikke frem i tide, så Yarisen måtte køre på brugte A048 dæk fra Yokohama.
Gert og Finn nåede at køre prøve 1 i næsten tørvejr inden regnen satte ind.
Det var dog også tæt på, at det kun blev til prøve ét. I et vinkelsving skar Gert lidt rigeligt, hvorfor han ramte foden på en kantmarkering - foden var ca. 15 cm høj, hvilket betød. at Yarisen måtte en tur op på to hjul. Gert holdt hovedet koldt og fik bilen ned på alle fire hjul, og kunne derfor fortsætte uden problemer.
Resten af prøverne forløb uden de store problemer på de våde veje.
I mål rakte det dog kun til en 4. plads i klassen, men Gert og Finn er ved godt mod.

Næste løb bliver Minirally i Haderslev 2. juni.

Se video onboard fra 2-hjulskørsel her ca. 1:15 inde i klippet

Foto: Bent Frederiksen - Fotoamateur.dk

Anderup El Minirally

Lørdag 14. april kørtes årets første minirally. Det var Kongelig Dansk Automobil Klub Sport Fyn, som denne dag afviklede Anderup El Minirally - Et kompakt rally på ca. 50 prøvekilometer.
Gert Lyngsø og Finn Emborg var til start i deres Toyota Yaris.
Gert og Finn kørte fejlfrit hele dagen - farten var god, men desværre ikke helt god nok til at følge de hurtigste i klassen, så det blev til en 4. plads i klassen, ca. et halvt minut efter det vindende hold.

Næste gang Yarisen skal i ilden bliver til Suzuki Minirally i Billund den 28. april

Og så varer det ikke så længe inden teamets to blå Volvoer kommer til live. 

Se billeder her

Sæsonen i gang!!

Fredag 6. april, bedre kendt som Langfredag, startede Rally Team Vestfyns sæson.
Teamets Toyota Yaris med Gert Lyngsø og Finn Emborg, var til start i det traditionsrige Rally Grand Prix i Kongensbro.

Der blev kørt tre fejlfrie indledende heats i det fugtige vejr.
Gert og Finn fik sig kørt godt ind på bil og prøve, hvilket rakte til en generel placering som nr. 28, samt en tredjeplads i klassen.

De 40 hurtigste mandskaber deltog herefter i et finaleheat - her rakte det til en placering som nr. 25 generelt

Næste løb bliver Anderup El minirally, som køres på Vestfyn lørdag 14. april

Foto: Marianne Lyngsø

Planer for 2012

Der er tænkt mange tanker hos Rally Team Vestfyn i denne vinter.
Skal, skal ikke - og hvad skal vi?

De største ændringer sker nok hos seniorholdet Niels Erik Jørgensen og Søren Andersen. De har til sæsonen 2012 valgt at bygge deres Volvo 940 om fra VOC til Grp. E - en ændring, som bl.a. betyder anden gearkasse, andet bagtøj, større bremser samt en opdatering af motoren.
Løbskalenderen for 940'eren er ikke endeligt på plads, men det bliver formentlig en blanding af DM og udenlandske løb. Niels Erik og Søren er en del af den faste stab omkring MiniRallySyd-turneringen, hvorfor de ikke kommer ud at køre disse løb.

Hos teamets anden Volvo - en Volvo 850 VOC, hvor Rune Pedersen skal sidde bag rattet er planerne lidt anderledes. Bilen er tæt på at være færdigbygget - et projekt, der har taget længere tid end beregnet. Der arbejdes på at få budgettet til at nå sammen, så den blå Volvo 850 omsider kan komme ud på rallyprøverne. Og så står højresædet i bilen pt. tomt - et projekt, der også arbejdes på.
Planerne hedder minirally samt et par løb i Tyskland - om budgettet vil.

Teamets tredje bil - en Toyota Yaris med Gert Lyngsø Hansen og Finn Emborg, har ikke foretaget de store ændringer i løbet af vinteren. Planerne har mest gået på, om man kunne finde det fornødne budget til hele sæsonen.

Meget mere fra Rally Team Vestfyn i løbet af foråret - Vi ses derude!

Motoren er på plads...!!!!!

Lørdag 7. januar 2012 blev der slået en stor milepæl i jorden, hos Rally Team Vestfyn.
Teamets projekt med at bygge en Volvo 850 i VOC-Trim nåede nye højder, idet undervogn, styretøj og motor endelig kom på plads i bilen.
"Det har holdt hårdt, men jeg må nok erkende, at der er gået lidt far, mor og børn i hverdagen" fortæller Rune Pedersen, som dog har store forhåbninger om, at Volvoen kommer ud at køre i år - og helst i foråret.

Se nyeste billeder af projektet her

Motoren på plads i bilen.
Foto: Rune P

Årets sidste løb

Søndag 6. november 2011 kørtes Yokohama-Finalen. Finalen blev sædvanen tro kørt i Nyborg, hvor den lokale klub havde ændret en smule på sidste års prøve.
Rally Team Vestfyn havde en bil med i finalen, nemlig Gert Lyngsø i Toyota Yaris.
Gert havde denne dag en af teamets sponsorer med i højresædet - det var Lars Christensen fra L . C. Lakering i Grønnemose.
Resten af Rally Team Vestfyn deltog i afviklingen af Yokohama-Finalen.

Gert kørte ganske fornuftige tider hele dagen. Prøven var lidt fugtig fra morgenstunden, men den tørrede op som dagen skred frem.
Da dagen var omme kunne, Gert og Lars modtage medaljer og pokaler for dagens arbejde, idet de hjemkørte en sikker andenplads i klassen.

Nu er årets sidste løb kørt! Rally Team Vestfyn har haft en god sæson, så nu skal vinter-arbejdet påbegyndes. Hvad, der kommer til at ske i løbet af vinteren, tjaa... det må tiden vise - der barsles med forskellige projekter :-)

Men en ting er sikkert - Vi ses derude i 2012

Foto: Marianne Lyngsø

Første bil på prøverne

Når DM-finalen i rally køres omkring Herning lørdag 29. oktober, så bliver Rally Team Vestfyns Toyota Yaris første bil på prøverne.
Gert Lyngsø og Finn Emborg har tjansen som forkører, hvorfor de har start nr. 000.

Det bliver dog ikke sidste løb for Gert og Finn, idet de også stiller op ved Yokohama-finalen i Nyborg weekenden efter.

Teamets andet aktive mandskab Niels Erik Jørgensen og Søren Andersen, stiller desværre ikke op i finalen. Grundet arbejdspres har det ikke været muligt at finde den fornødne tid - Desværre.

Schackenborg Grusrally

Lørdag 24. september afviklede Motor Sport Sønderjylland Schackenborg Grusrally. Grusrally i Danmark er også lig med Volvo Original Cup. Derfor deltog Niels Erik Jørgensen og Søren Andersen i deres Volvo 940 VOC. Grusrally er normalt guf for en Volvo, men Niels Erik og Søren havde lidt svært ved at finde rytmen, og da de først fandt den, så var det for sent - Tim Fraas og Jannie Jørgensen var kørt!!!
I stedet måtte de kæmpe med Jens Møibæk og Frank Ditlevsen om andenpladsen. Til sidst i løbet fik fynboerne overtaget, men på allersidste prøve gav gearkassen op og Jens Møibæk kunne køre forbi og tage andenpladsen - Niels Erik og Søren holdt dog fast i tredjepladsen og kom i mål.
Intet er afgjort i årets VOC-mesterskab - Alt er åbent inden årets sidste løb, som køres i Herning 28. - 29. oktober - her ganges pointene med 1,5

Se billeder her

Rally Team Vestfyns andet mandskab - Gert Lyngsø og Finn Emborg i Toyota Yaris deltog også i Schackenborg Grusrally. Gert og Finn kæmpede hårdt hele dagen og kørte stabile tider, men de kunne ganske enkelt ikke følge konkurrenterne i klassen, så i mål måtte de tage til takke med en fjerdeplads. Fjerdepladsen var dog nok til at sikre dem det samlede DASU-Mesterskab i minirally, idet de vandt forrige afdeling, som blev kørt i Grindsted.

Se billeder her

Foto: Dorte Jørgensen

Super dag i Ostsee-Rallye

Lørdag 10. september deltog Gert Lyngsø og Finn Emborg i Ostsee-Rallye - et rally med 140 km hastighedsprøver. Teamets Toyota Yaris gik uden problemer i gennem den tekniske kontrol fredag aften, så teamet kunne uden problemer gå til ro for natten.
Lørdag morgen startede med svag regn, hvilket ikke var med i planlægningen, så morgenes første tre prøver blev kørt på bløde slicks, hvilket gav lidt tidstab til konkurrenterne. Mens Gert og Finn kæmpede på morgenens prøver, så havde servicemandskabet travlt med at skære dæk. Så da Yarisen kom ind til første service, blev der skiftet til skårne slicks. Vejene var dog tørret en del op, men inde i skovene var der stadig vådt og fedtet, hvorfor teamet valgte at køre de næste otte prøver på skårne slicks. Gert og Finn hentede stille og roligt ind på konkurrenterne som dagen skred frem, og da dagens sidste prøve skulle køres, blev der skiftet til friske slicks. Der var lidt tvivl om, om man nåede at køre sidste prøve i dagslys eller mørke, men teamet valgte den sikre vej og monterede ekstralygter. Sidste prøve blev forsinket, så da Gert og Finn startede på sidste prøve var der bælgragende mørkt. Friske dæk og ekstralygter gjorde en forskel, i det Gert og Finn rykkede op i klassenmentet - både generelt og i klassen.
Da parret kørte over målrampen var det som nr. 32 generelt, 4. i klassen og som næstbedste dansker i løbet.

Så det var et par glade fynboer, der sent lørdag nat kunne vende hjem til Fyn.
Løbet blev vundet af tyske Holger Knöbel i Subaru Impreza, blot 5 sek. foran danske Kim Boisen i BMW M3.

Se billeder fra løbet her

Se video fra løbet her

Målrampen i Ostsee-Rallye. Foto: Jesper Nielsen

Gert og Yaris'en i international debut

Torsdag 8. september drager Rally Team Vestfyn til Grömitz i Nordtyskland, for at køre Ostsee-Rallye. Det er Gert Lyngsø og Finn Emborg, som i deres Toyota Yaris skal vise det vestfynske flag.
Ralliet er et éndags-rally på ca. 140 km hastighedsprøver, som køres lørdag 10. september.
Det er første gang Gert er udenfor landets grænser for at køre rally, hvorimod Finn har kørt en del i udlandet - bl.a. i Tyskland.
Gert har henover sommeren, holdt formen vedlige med et par Yokohama-sprints, men det bliver rart igen at køre hastighedsprøver med noter.

Det er hårdt selskab de skal kæmpe med, da den lille Yaris er i klasse med indtil flere Suzuki Swift Sport 1600 biler, men Gert og Finn tager det med oprejst pande og er klar til at gøre en god figur.

Mere herom efter løbet....

Rune P

Foto: Michael Nielsen

Rally Team Vestfyn i Suzuki!

Da hele den danske rallyelite, lørdag den 18. juni kørte 3. afd. af Mekonomen Rally Championship i Sønderborg og omegn, havde Rally Team Vestfyns seniorhold med Niels Erik Jørgensen og Søren Andersen udskiftet deres sædvanlige Volvo 940 med en Suzuki Swift i grp. N-trim. Niels Erik og Søren har længe drømt om at køre DM igen, og da Anders Lysen tilbød, at de kunne leje en Suzuki Swift, slog de til!
Desværre bød det på regnvejr det meste af dagen, men til sidst klarede det op og vejene blev lidt mere tørre at køre på.
Niels Erik og Søren hjemkørte en klassesejr i deres første løb i Suzukien, så om det bliver til flere starter i Suzukien i år - Ja nu må man vente og se... :-)

Næste afd. af Mekonomen Rally Championship køres omkring Slagelse 19. - 20. august.

Læs mere her

Foto: Claus Boch - Rallyspeed.dk

To sejre og en 2. plads

Der var travlhed hos Rally Team Vestfyn i weekenden 28. - 29. jmaj 2011.
Lørdag den 28. maj var teamets Toyota Yaris med Gert Lyngsø og Finn Emborg, og teamets Volvo 940 med Niels Erik Jørgensen og Jannie Jørgensen taget til Grindsted, for at køre minirally - et løb på ca. 40 km.
Trods våde veje, så gjorde begge hold jobbet færdigt - de kørte sig nemlig til en klassesejr hver, i deres respektive klasser.

Og allerede søndag morgen var Gert, Finn og Yaris'en klar igen.
De deltog i 2. afd. Yokohamamesterskabet, hvor de efter tæt kamp med konkurrenterne måtte tage til takke med en 2. plads.

Alt i alt var det nogle glade vestfynske rallykørere, der søndag aften kunne holde weekend.

Foto: Finn Bojer

Rally Grand Prix

Sædvanen tro kørtes der Rally Grand Prix i Kongensbro langfredag.
Rally Team Vestfyns Toyota Yaris, med Gert Lyngsø Hansen og Finn Emborg var til start.
Gert har til denne sæson fået lidt ekstra heste i motoren, så det var et team, der var spændt af forventning til dagen.
Gert og Finn kørte ganske flotte tider dagen i gennem, og der blev forbedret fra heat til heat.
Det blev til en fornuftig andenplads i klassen, og en placering som nr. 35 generelt i de indledende heats.
De 40 hurtigste biler mødtes i et røverheat - her satte Gert og Finn lidt ekstra knald på, og kørte sig ind på en 29. plads generelt - Ganske flot for den lille Toyota Yaris.

Se video fra løbet her

Se billeder fra løbet her

Rune P

Foto: Rune P

Sæsonen i gang

Der er fuld knald på Rally Team Vestfyn, mens foråret står i fuld flor.
Teamets Volvo 940 startede i sæsonen syd for grænsen, hvor 1. afd. af danmarksmesterskabet i rally blev kørt. Niels Erik og Søren leverede konstant fine tider, og Volvoen kørte upåklageligt - desværre sluttede festen brat, da de i en hurtig venstre-kurve ramte nogle betonsøjler, der desværre forårsagede, at bilen endte på taget. Begge var dog uskadte efter afkørslen, bortset fra lidt småskrammer.
Bilen er i skrivende stund adskilt og nye dele er undervejs.
Der er et par billeder af resultatet her

Teamets Toyota Yaris har i den forløbne vinter fået ny motor, som lyder rigtig sundt. Der er kørt en lille test på et industri-areal, så hjulvinkler mm. kunne justeres. Første officielle optræden for Yaris'en bliver til Designa Køkken Rally GP, som køres Langfredag.

Teamets tredje bil - En Volvo 850 voc har endnu ikke haft sin dåb. Men der arbejdes heftigt på værkstedet, så den får mere og mere form af en rallybil.
Opbygningen kan følges i galleriet her

Foto: Finn Bojer